Bij elke discipline van triathlon (zwemmen, fietsen en hardlopen) is techniek een heel belangrijke factor, zowel voor beginners als voor gevorderde atleten. De topcoaches van Squadra hebben hun kennis van de drie sporten gebundeld in drie wekelijkse groepstrainingen voor de Squadra Community-leden. Hiermee kunnen onze leden cruciale stappen zetten in de sport. De focus ligt op techniek én op triathlonspecifieke kenmerken:

  • Zwemtraining: de zwemtrainingen zijn gericht op de basisprincipes en technieken van de borstcrawl. Het doel van de trainingen is om de zwemtechniek van alle deelnemers naar een hoger niveau te tillen.
  • Fietstraining: de fietstrainingen zullen meer zijn dan “gewoon een rondje fietsen”. Er komen verschillende technieken aan bod die de atleten (meer) vertrouwen gaan geven op de fiets in verschillende situaties, zoals de weg, peloton, en dergelijke.
  • Hardlooptraining: de hardlooptrainingen zijn constructieve trainingen om uiteindelijk de atleten op hun eigen vermogen technisch zo goed mogelijk te laten lopen door middel van techniek verbetering en conditieopbouw.
  • Triathlontraining: de triathlontrainingen zijn gericht op triathlon specifieke vaardigheden, zoals koppeltrainingen (hiermee train je de belastingsovergang van zwemmen naar fietsen en fietsen naar lopen) en wisseltrainingen (bewust focussen op de overgangen, zo snel mogelijk of en afstappen van de fiets, lopen met de fiets, het klaarleggen van de spullen etc)
  • Open water trainingen: de open water trainingen zijn gericht op een aantal technieken, zoals wennen aan het open wate, oriënteren en navigeren in open water, strand start, water start en ponton start oefenen, leren van het zwemmen in de groep, positionering in een groep en boei-rondingen.

De wekelijkse trainingen, onder begeleiding van onze coaches Rik op het Veld en Ton van Hoesel, zijn voor ieder niveau, op jouw tempo, met jouw eigen doel.

Klik hier voor de trainingsdagen en locatie, kosten of koop meteen een strippenkaart.